Чочо Владовски изпява първата българска песен, посветена на мрежата

14.01.2023 24 часа

Преди 20 години записва "Интернет мечта" по текст на адвокат Цветан Цветанов

Преди двадесет години, в началото на 21 век, покойният и много талантлив български музикант, певец, и композитор Цветан (Чочо) Владовски,  голямо име в музикалните среди у нас, изпява единствената българска песен "Интернет-късмет", изцяло посветена световната мрежа интернет.

Чочо, известен като вокалист на прочутата рок група "Тангра", изпълнил незабравимите хитове "Нашият град", "Богатство", "Безсъние" и други рок-парчета, се включва в записа на три песни от авторския албум "Като свещ в мрака" на неговия приятел и известен композитор Георги Анастасов. Освен че изпява една от иконичните песни за ЦСКА "Отбор мечта", той талантливо с творчески симпатии изпълнява и мелодичното рокпарче "Интернет-късмет".

Цветан Владовски е партньор на Лили Иванова през този период. Текстовете на тези три песни са на станалия известен с футуристичните си разкази, съдържащи глобални прогнози и сбъдващи се  прозрения, своеобразен визионер - адвокат Цветан Цветанов.

Преди години адвокатът твърдо предрече появата на т.нар. "виртуален"човек и днешното съвремие, когато електронното онлайн общуване, работа и обучение се превърна във все по-основна възможност за осъществяване на бизнеса, социалния и духовния живот на хората по света в наши дни. Така че "Всяка вечер точно в седем /почти за всеки от нас/ влизам в Интернет и започвам да сърфирам, търсейки късмет…".

Вижте и чуйте песента

https://www.youtube.com/watch?v=UelnEvvB7s8&t=9s