С музика на Ерос Рамацоти погребаха българката и сина й, премазани от тир в Пулия

20.04.2024 24 часа
Инна Априлова  и 12-годишния й син Александър бяха премазани на 16 април в колата си от тир.
СНИМКА :Pixabay
Инна Априлова и 12-годишния й син Александър бяха премазани на 16 април в колата си от тир. СНИМКА :Pixabay

Стотици жители на Паладжано, в южната италианска област Пулия,се стекоха на погребението на 41-годишната българка Инна Априлова и 12-годишния й син Александър. Те бяха премазани на 16 април в колата си от тир на шосето SS100 , свързващо Таранто с Бари. Бащата на детето Саверио Пасторе, който пътувал с тях, беше тежко ранен и е в болница.

Църквата „Сан Никола" в Паладжано беше препълнена от желаещите да си вземат последно сбогом с Инна и Алекс, които били обичани от всички в малката община.Песента на Ерос Рамацоти „Sta passando novembre" (Ноември отминава) беше фонът, на който двата бели ковчега с майката и детето бяха изнесени от църквата. Службата беше отслужена според източноправославен обичай от двамата свещеници Флорин и Йоан. Балони, венци с бели рози и плакати с надпис „Мечтай, момче, мечтай", съпроводиха в последния му път малкия Александър, който бил обещаваща звезда на детския футболен отбор в Бари.

В деня на погребението кметът Домициано Пио Лазиня обяви градски траур в знак на съпричастие на общността към семейството. Знамената на всички обществени сгради бяха спуснати наполовина. Бяха отменени за деня всички учебни занятия , както и програмираните политически и спортни дейности. С минута мълчание във всички градски училища беше отдадена чест на загиналия Александър.

Според разследването за тежката катастрофа Инна и синът й отишли, както и друг път, с колата си да вземат от работа бащата Домициано, който работел във фабриката на „Леонардо" в Гроталие. След това родителите трябвало да го оставят на тренировка с детския футболен отбор на Бари. Навлизайки в остър завой на шосето, от отсрещната страна в тяхното платно изскочил неочаквано тир, който ги премазал.